Gångjärnsshoppingen slutar aldrig. Har fak...

imag0465 (MMS)

Gångjärnsshoppingen slutar aldrig. Har faktiskt inte köpt några än och har en känsla av att jag inte kommer få några. Först skulle jag träffa Niklas kl 17 men sköt upp det till klockan 18 men nu har det blivit "senare".. förlåt darling! <3 men vi har kul, jag mamma Suzanne och Sanna. Mamma har köpt en jacka till mig (hon ska få en av mina "urkrympa"). Nu får hon äran att bjussa på Max. Tur hon har min mamma!

Återuppstod från de döda

Herregud va längesen det var jag uppdaterade nu. Jag har bara inte orkat! Känns som att jag har så mycket att dela med mig av att jag lixom inte har nått, eller att jag inte orkar välja och inte kan berätta allt. 
Det har varit ganska svårt att ta sig tillbaka till vardagen men idag har det gått ganska bra att ta sig runt och göra allt. Jag har i alla fall börjat träna. Jogga. Ni kan följa utveckling på en separat blogg här! Funderar på att flytta den här bloggen till samma sida, dom har en jättebra app till mobilen. Blogg.se har väl fortfarande inte fått fram iPhone-appen? Eller? Katastrofalt att dom inte satsar på en android-app samtidigt, det är ändå många unga som bloggar hos dom och androidmobiler finns ju som "budgetmobiler".

Jag städar egentligen nu. Märks det? Niklas ska lixom sova här torsdag till fredag. Vi ska ordna en dörr. Jag funderar på om det finns plank över på jobbet. Ska kolla när Niklas kommer hit. Vi ska iväg och kika på ett hus som ligger ute med. Inget seriöst så, men det var väldigt fint och i rätt prisklass och så. Dags att försöka få undan lite, Niklas slutar ju nu. Längtar nu. Pirrar så där härligt! Vi har inte setts mycket alls sens vi kom tillbaka till Sverige. Och i det här vädret är inte inte svårt att få riktiga vårkänslor!

JAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

Det var en jäkla bra dag det här lär jag säga! Dykning, massage, mysig middage och SM-GULD!!!!!!! Snacka om att man kan gå och lägga sig nöjd med dagen. Jepp nöjd, jag har nog bidragit rejält till guldet. Skickade positiva tankat förtiosjumiljonermil som det är hem. Tacka mig borde ni göra! Det var så lite så.
Följde matchen på aftonbladet, dom hade någon chat där, har dom till många stora matcher visst. Niklas visste det, hur visste du det älskling? 
Riktigt jäkla bra gjort av Saik! 

Hopp i säng nu!

"Herregud vilken final"

15:47
Erik Karlsson: Nu tar vi paus, öppnar bandyportföljen och andas ut. Herregud vilken final!

ÄR INTE DET JAG VILL LÄSA!!! Jag vill läsa att det är den tråkigaste finalmatchen ever! Inte heller vill jag läsa att det är snö och nå snögubbsbyggande, jag vill läsa vår. Oavsätt om vår innebär pollen. Tråkig match och vår, kan ni fixa det nu? För jag vill ha allt! :D


Nuddade botten - kom upp lat!

Typ det här (på bilden) har jag och Niklas gjort hela dagen! Nu är vi galet trötta och ska masa oss ner till grillen och få ett varsitt bröd, antar att dom ska skratta åt oss och våra "konstiga" matvanor lite som vanligt.. sen ska vi till armona spa och bli ompysslade en sista gång!
"Tur att jag inte tog svenska massagen idag, det hade jag inte orkat"
"Vet du, det ska bli så skönt att komma till ett hotell igen där man inte ens får öppna dörren själv"
Hur lat får man bli? Hahaha


Videoblogg

Nikolina brukar ha en kul grej för sig hemma, så jag och Niklas testade köra den i Vietnam och den funkar lika bra här! Man ser precis lika knäpp ut som man gör i Sverige :D

Dag: vad är det för dag?

Nu är vi båda på goda bättringsvägar. Niklas lite mindre än mig bara. Jag kikar på hus fast jag inte ska. Ooops? Hittat ett så fint och i en vettig prisklass, inte som mitt förra huset av husen. Kilade bort till spaet tidigare och bokade tid där så nu väntar jag faktiskt mest på att klockan ska bli strax före tre så jag kan knata dit igen! Klockan går ju 6h före här, det minns ni va? Jag ska få någon skrubb, inpackning och den svenska massagen som Niklas tyckte var underbar! 3h avkoppling! Awesome!
Har jag sagt att vi bokade om båtturen till imorgon? Säger det igen isf.
Snart är vi på svensk mark igen! Inte många dagar kvar här nu!

Ombytta roller.

Nagra timmar fick vi ihop utan sjukdom. Nu ar Niklas sjuk. Vi har annu en gang bokat om batturen. Sista dagen innan vi lamnar on, men vi hinner troligen i alla fall!
Jag har fatt i mig en pannkaka och lite frukt idag. Precis fatt in en "pineapple milkshake" och ska val kanske forsoka hitta nagot som inte flyter som kan tanka sig ga i. Ska nog ta min shake och trava hem till bungalown igen och titta pa solen som gar ner, det ar sa konstigt att dom har sommar och solen borjar ga ner halv sex och det ar backsvart klockan halv sju.

Chocköverraskad av tufft magvirus.

Blev lite dött på bloggen igår, inte så konstigt då jag själv trodde att jag skulle stryka med i magviruset jag hade igår. Kanske inte helt, men stundvis önskade jag nästan det! Kräkandet tog aldrig stopp tyckte jag men när det väl gjorde det så visade det sig att det inte var det värsta. Det värsta var febern. Jag hade så hög feber att varje del i kroppen gjorde riktigt ont, hur jag än låg så värkte det överallt. Sitta orkade jag inte. Det gjorde ändå också ont när jag ändå försökte. Egentligen borde jag har skrivit om båtturen och diverse saker vi skulle ha gjort på den igår, men det blev ju såklart inget av med den. Men jag hade tur, för Australiensaren som skulle hämta upp oss visste vad jag ahde fått och vad jag behövde för att bli bättre! så min Niklas, världens bästa Niklas, gjorde det han gjorde hela dagen då, ordnade fram det jag behövde! Han knatade iväg till "apoteket" och fixade mina piller! Sen hällde han upp vatten, svarade varje gång jag frågade hur mycket klockan Nu var, lät mig hållas när jag klagade över hur sakta tiden gick, delade melon, hämtade bananer som jag kunde mosa, tänkte ge sig ut i ösregn för att, när jag mådde bättre, skulle få en macka! Strök mig i håret så det skulle kännas skönt någonstans på kroppen och jag kanske kanske kanske skulle glömma bort hur ont resten av koppen gjorde. Hällde upp mer vatten och skakade cola så jag fick avslagen coca cola. Bar stolar hit och dit. Tusan saker till, helt säkert.
Jag längtade hem när jag kom på att mamma inte kunde komma förbi med standarn påsen från ica. Smörgåsrån, äpplen, äppeljuice, mjukost på tub, blåbärssoppa. Mamma eller Niklas eller Johanna. Någon brukar alltid förse mig med min "sjukpåse". Ostkrokar är också bra att ha, dom kan man möla i sig så fort man känner sig bättre, får man i sig massor av energi! 

Nä nu ska jag dricka äppeljuice i mängder och pilla i frukosten! Aptiten är inte riktigt som den brukar.

Japanerna lämnar paradiset möts av - kaos & ingenting.

Ni blir väl inte förvånad om jag säger att jag vaknade och hade ont i halsen och kände mig hängig? Nä jag förstår det. Måste hem till mammas hälsokostprylar! Men eftersom dom finns på andra sidan jorden så har jag köpt en hel ananas av frukttanten som bara har 2,5 fingrar på ena handen. Köpte vattenmelon med. Jag brukar köpa dom där vattenmelonerna och trycka i mig hela på 15-30min vilket resulterar varenda jäkla gång i att jag mår lite illa och magen sväller till gravidstorlek, men jag kan inte låta bli för dom är så goda! Niklas promenerar, lite så där superkonstigt att han helt plötsligt reser sig och ska promenera? Han kanske ska köpa sig en Vietnamesiska och ta hem, vem vet? Kanske kidnappa en Japan? Det finns jättemånga Japaner här och jag hoppas att ingen av dom bor i de drabbade områderna, men med tanke på hur mycket pengar dom verkar ha (baserat på hotellvalen dom gör) så talar mycket för att en del av dom nog är från Tokyo i alla fall. Vart dom än är i från i Japan är det nog en riktigt kass nyhet att mötas av på semestern, vem vill åka hem från paradiset till ett land i katastrofläge? Skönt att få åka hem till Sverige, där verkar det mest ske sexbrott som vanligt.

Plugga sen sola!  



På en strand, vid ett hav, i en hydda.

Massagen var helt himmelsk. Nu rapade våran svenska granne, känns precis som om man vore hemma och precis har avnjutit en god middag och Johanna drar iväg en repig rap. Vi ska tillbaka till massagestället innan vi far. Jag kanske måste dit fler gånger, vi får se. Dom bjussade på 30min extra benmassage så jag slapp sitta och vänta då dom inte hade något ledigt bord. Awesome!
Vi satte oss ner och käkade på en servering bredvid och tittade på lamporna från fiskebåtarna och pratade en massor. Herregud ni skulle bara veta hur mycket jag älskar den här karln som ligger bredvid mig nu och försöker sova. Kanske ska sluta knappa så han kan det.
Niklas har lyckats få wifi-anslutning på sin ipad i den här hyddan. Njut så länge det vara älskling! ;) IMORGON FLYTTAR VI TILL BEACH FRONT IGEN!!! Love it!

Bauer väntar!

Kavajer och kanoter blev massage.

Latdag! Älskar latdagar, älskar att vara här och bara lata mig! Dessutom med den bästa människan i hela världen! Hur bra? Bäst! Efter morgonens incidenter så har vi suttit och surfat, vilat, jag har pluggat lite. Vi tog en tur på stranden och försökte få hyra kanoter men det gick inte så vi bokade massage till kvällen istället. Inte sån strandmassage utan det här verkar vara ett riktigt ställe. Niklas ska få "swedish massage" och jag ska få "soul to soul" massagen. Vi får se vad det är, min ska fokusera på fötter och rygg! Kommer bli skönt! Imorgon ska vi kanske till nationalparken, men vi lär kolla upp den lite närmare först. 

Jag har bränt mig lite på magen.

Ny attityd gav nytt rum!

Dagen har inte startat speciellt bra. Vi vaknade ännu en gång av de omåttligt korkade vietnamesiska byggarna som har sin arbetsplats bakom våran bungalow. Det kan tyckas att klockan 7 är en opassande tid att strarta bygget på när bygget hör till hotellkomplexet. Kan verka jättekorkat att köra in en lastbil strax efter nio när gästerna som bor i bungalown har klagat på hög ljudnivå två gånger tidigare. Man kan tycka det, men inte vietnameserna. Nej dom tycker det är en fantastisk idé och när jag går och klagar över att det låter som att vi har en jävla lastbil i våran bungalow så svarar dom barra "sorry madame" mm sure tänkte jag och sa "yes I hope you'r sorry". Hon sa även att jag och Niklas ska ju flytta imorgon, jo visst sa jag men det är ju för att vi har bokat det så inte för att vi ärmissnöjda med vår nuvarande plats. Hur som gick vi och käkade frukost, trötta som få. Alltså grejen är ju den att det spöregnar lite titt som tätt under nätterna och inatt var det så vi vaknade och låg vakna ganska länge av det enorma skyfallet, då vill man ju gärna få sova på morgonen. Grejen är väl också att är man på semester så ska man få sova till när man vill, det finns ingen "gå upp tid". Efter frukosten gick vi tillbaka till bungalown och pratade lite skit, ungefär som vanligt. Det luktade lite brandrök när vi kom in så jag gick och kollade genom "badrumsfönstret" (myggnät) vad det var och ser att dom eldat bråte, löv och annan skit. Efter ett tag börrjar jag känna att det svider lite i lungorna och inser att det är betydligt mer rök i bungalown än när vi först kom in. Sur som in i helvete över att vi först inte får sova och sen inte kan vistas i bungalown utan att jag ska ta bricanyl för att kunna andas så klampar jag in till byggnaden där reception är och frågar kvinnan och den falska unga mannen som jobbar där om det är ett skämt alltihopa? Jag höjde rösten och lät rejält otrevlig på engelska, ett språk dom knappt kan men som övriga gäster inte har ett dugg svårt att begripa, jag kan ju inte vietnamesiska så engelska är ju vårt enda "gemensamma" språk. Plöjde vidare och sa att jag nu har betalat för en bungalow jag först inte kan sova i och sen inte heller kan vistas i under dagen. Frågade om dom tycke att det var ett bra sätt att driva ett hotell på. Tydligen tyckte dom väl inte det, eller så vela dom inte ha mig stå där och halvskrika om hur världelösa dom var, för efter lite pratande med byggarbetarna och ivrigt letande i bokningspapprena så fick vi en ny nyckel till en ny bungalow längre ner. Han trodde nog att jag skulle vara nöjd då men eftersom jag kände att jag hade övertaget och jag inte vela anstränga mig mer än vad jag redan behövt gjort så gjorde jag klart att jag minsan inte tänkte flytta packningen själv utan att han fick skicka några som gjorde det åt oss! Grymt nöjd över min seger snabbade jag mig tillbaka till Niklas för att berätta om hur det hade gått! Vi packade snabbt ihop våra grejer och jag flyttade med solstolen som vi redan en gång har placerat om från våran första hydda, men den här gången orkade jag inte hymla om att jag flyttar med den dit jag bor, troligen ingen som vill komma och bråka om saken med mig ändå. Jag är resortens bitch just nu, men tydligen lär man vara det innan man får som man vill. Jag hade redan pratat vänligt med dom två gånger innan jag var in första gången idag och pratade med dom. Jo justja, när dom kom och hämtade våra saker bar jag nöjt en cola light-burk och min nya kavaj och dom stackars människorna som bar våra grejer hade ju inte alls orsakat missnöjet men jag orkade faktiskt inte bry mig i det, jag vela bara visa att jag inte tänker ta mer skit. När vi kom till den nya hyddan upptäckte jag att hängmattan var trasig så jag påpekade det och fick en ny väldigt snabbt. Niklas är väldigt nöjd! 

Om någon vill veta vad resorten heter så är det: Thanh kieu beach resort.
Läget är fint och jag ahr egentligen tyckt om att bo här men jag skulle nog aldrig rekomendera det till någon annan efter deras totala ignorans och bristande intresse att göra sina gäster nöjda.

Forbloder - i paradiset.

Idag har jag varit sa jakla trott. Satte mig upp i sangen men orkade inte oppna ogonen. Har inte med mig nagra jarntabletter hit sa mesnhelvetet har gjort mig lite trott. Hoppas allt ar som vanligt imorgon igen. Jag lagntar lite efter alla mina tabletter i dess olika former som vantar mig hemma for dagliga intag! Det finns hjalp mot allt i min medicinlada! Jag tog mig upp till frukosten, intog frukosten och dog troligen pa sangen. Sov gjorde jag i alla fall. Niklas str;k mig i haret langre an vad jag trodde nagon orkade. Vaknade. Dodade myror med harspray och nagellackbottagningsmedel. Sen har vi spenderat dagen nere pa stranden. Tror jag borjar bli ganska brun! mohaha! Hungrig och trott som jag ar har jag hemlangtan och ar lite nedstamd. Vi har bestamt att vi ska tillbaka till den superdyra restaurangen och ata idag sa jag far i mig riktig mat i alla fall! Tanker ata tills jag spyr!

Jag och Niklas har startat en tavling, jag ska starta en separat blogg for min del senare. Vem kan bli mest fit till sommaren? Gissa vem som ska vinna? JAG! Sa nu ska det tranas som tusan for att sla den dar jakla karln!

Ruinerad på maten - kostade som en svensk lunch!





Vi hittade riktig mat! Underbart! Niklas åt en stor köttbit med pepparsås och jag åt bruchetta och spagetti med gorgonzolaost! Det var galet mycket ost på! Och det var så gott!

Lazy days.

Dagarna är så lat nu! Vi har tänkt hela veckan att vi "imorgon ska göra någonting" men det blir aldrig så, idag var vi för utsövda för att orka ta taxi till vattenfallet! Imorgon ska vi kanske göra det. Kanske. Fick veta när jag läste Suzannes blogg att det visst är lördag idag och inte fredag, det var som tusan! Jag funderade lite på hur vi någonsin ska orka ta tag i något vettig hemma men Niklas tror att den svenska friska luften ska få oss alerta igen! Vi får väl se. Jag är ju inte känd för att vara så pigg ändå! Fast nu har jag ju mammas hälsokostprylar hemma som väntar på mig, kanske jag blir som snurresprätt sen? Livet här är bra slapp, är väl vade jag vill säga!
Jag hängde nere på stranden en stund på eftermiddagen och läste en bok, det var väl den stora händelsen under dagen, förutom projektet "köpa 10liter vatten". 10liter räcker ungefär två dagar på två personer. Niklas kom ner och sa att han älskar mig och gav mig en puss när jag låg på stranden, sen gick han upp igen. Mys.
Igår köpte vi hårspray som kreativt alternativ till insektsspray. Nu kan vi döda äckliga djur för 15kr flaskan istället för 300kr flaskan!

Igår läste vi lite om tsunamin i Japan. Eller Niklas läste. Kanske var det i förrgår? Ja men när den inträffade iaf. Vi kikade på kartan vart vi låg och kände oss lättade över att vi täcks av två landsmassor och att vi ligger på "fel" sida ön ändå. Vi var ockå glada att Australien inte träffas av någon våg och om dom ändå hade gjort det så är Niklas och Johannas bror på andra sidan ön.

Mitt missbruk av cola light har börja återupptas. Vet inte om det är så bra. Jag börjar tröttna på att dte inte finns mat som är mat (stekt ris med bläckfisk räknas inte som mat) eller godis. Jag fattar faktiskt inte vad osm har hänt med allt godis? Det måste vara därför dom är så små här, bristen på godis. Nu är jag hungrig, vi ska kolla in något ställe efter vägen som sägs sig ha annan mat än asiatisk.

Johanna Larsson och Suzanne Fagerlund! Jag har en färdplan när vi kommer hem till Sverige och Hemmakväll är med där kan jag lova! 


Kanske ska vi titta på vattenfallet imorgon. Kanske.

Supermånen skapar värmerekord och galna morsor!

Idag har varit den varmaste dagen sen vi kom hit! Vi brände fötterna i sanden och pallade ungefär 2h på stranden innan vi stapplade upp svettiga och varma. Vi intog utomhusduscharna och blev iaktagna av dom som bor i vår förra hydda, den med beach front! Niklas hittade en groda här inne tidigare, skrek som jag skriker typ och sen efter lite om och men och försök så fångade vi in honom, grodan alltså, och släppte ut honom. Undrar vad grannarna trodde om oss när vi hoppade upp och skrek till lite när den hoppade iväg. Vi körde lite grappling i havet tidigare. Jag tror jag vann när jag råkade sparka Niklas på hans inflamerade öra! Jag skulle ju strypa honom med fötterna! Där kan man också undra vad övriga hotellgäster tänkte om oss!
Senaste timmarna har vi lega i sängen och glott på 24-avsnitt och Niklas har spelat lite. Jag med min minipc och Niklas med din ipad! haha. Vill ni veta en sak? Om Niklas vill surfa i bungalown måste han låna min pc för hans ipad hittar nämligen inga wifi-nät! Min pc vann över hans applepryl! Nöjd, jag? Mjaah.. Lite kanske. Inte mycket, liiite.

Niklas säger att han surfar bättre än vad jag gör. jag säger att han ramlar av brädan eller nått, då säger han att jag har dålig humor! Vilken attack va? Fatta att jag ska stå ut med sånt här i 2 veckor till! ;D


ps, i miss my minidog.





Pics





Öga mot öga med - döden!

Det går inte bra just nu. Eller är det jag som inte orkar försöka släta över allt och se saker positivt som innan? Igår natt när jag skulle borsta tänderna hittade jag en 3cm lång ganska tjock skitkonstiga insekt eller vad tusan det var. Det såg nästan ut som en förvuxen tvestjärt fast lite sladdrigare? Den hade inget fram och bak verkade det som, utan den bara bytte håll hela tiden, bara stannade och började "gå baklänges". Efter kanske 20min av vaknade, han irrade runt på toa jag stod utanför och glodde så tog han sig ut och jag samlade allt mod jag hade och slängde ett glas över honom och skrek lite. Skakade, darrade och förbannade hyddan och den ganska näraliggande djungeln. kände att faran var över ändå när han var fast där under glaset så nöjd men skärrad tog jag min tandborse ich började borsta tänderna när jag tittar ner och står bredvid en utländsk fucking jävla vidrig spindel som var mycket större än någon jag sett här tidigare. Jag grät lite, hatade livet, räknade dagarna tills jag får flytta ner till stranden och ödlorna igen och drog fram mitt vapen: Calvin Kline In 2 U och sprayade ett moln över honom! Eftersom han inte dog av det slängde jag mig fram efter mitt andra vapen - nagellackborttagningsmedel och slängde på honom i omgångar och dränkte han med vatten tills han låg i kramp och jag vågade slänga det andra och sista glaset vi hade i hyddan! Seger! Jag grät, snorade, hade ont i huvudet och mådde illa men kröp ner i sängen och var extremt tacksam över myggnätet som vi har över sängen! 

Imorse vaknade vi av byggare som tyckte att klockan sju på morgonen är en lämplig tid att börja bygga och ha sig. Dom skulle sluta med det sa den trevliga människan i receptionen! 
Nu ska jag kolla på lite hus på hemnet, dricka massor av vatten, sola och försöka förtränga nattens händelser!

Efterlyser emp-bomb!

Jag har lärt mig någonting magiskt! Det finns något som heter emp-bomb, den slår ut all elektronik! I någon oceansfilm använder dom en sån, en jättestor! Jag skulle vilja ha något liknande, fast i miniskala lixom. Eller nått. Kanske en liten fickgrej som dödar allt inom 5kvm i 2min och en lite större som totaldödar allt inom 100kvm i typ, forever. Kanske någon mackapär som lämpar sig för hotellrum och liknande med. Den stora skulle såklart vara bra så man kan slå ut eventuella kameror som fd ägare i ett hus har satt upp. Man vet aldrig med konstiga husägare, dom kanske vill spionera på dom nya ägarna! För hotellrumsstorlek är ju uppenbart, vore ju guld om man kunde vara lugn att man inte blir inspelad/övervakad när man är på semester. Den minsta skulle man kunna använda daligen när man ska på en toa som inte är ens egen! Vore ju bra om man kunde blocka självvalda prylar som mobil coh dator så dom inte där i elektronikbomben. Jocke du har väl inte så mycket på jobbet och företaget du jobbar för har ju en massa jox, fixa det här nu! Det här är lika viktigt att uppfinna som spindelspray är! Spraya på sig som vanlig myggspray så kommer inte spindlar i närheten av en! Gör det nu! 
Btw, det finns hoppande spindlar här i Vietnam. Dom är små som tur är men "Fuck you" till alla er som har försäkrat mig om att det inte finns några jäkla hoppande spindlar!

Plågades av andra turister i flera timmar - "har nog fått men för livet" säger det semestrande paret.

Vi har upptäckt något negativt med den här hyddan. Det är fruktansvärt men inte lika irriterande som finnarna och deras barn. Det ligger ett hotell bakom oss och under dagen har dom spelat underbar semsterrelaxmusik men på kvällen växlar dom visst om till Japans kareoke!!!! JAAA!!! Japaner som sjunger! Jag bara älskar när japaner sjunger. Fulla japaner som sjunger. Inte ett endaste jävla dugg tycker jag om sjungande japaner! Inte ett dugg säger jag. Vi trodde dom skulle bli tysta klockan tio men det verkar inte så. Jag hoppas inte att det här är ett återkommande event, det skulle ju vara olyckligt om jag blev galen på semestern. Jag såg dom som bor i våran gamla hydda när vi gick upp från stranden. Dom borde bo så här långt bak som vi gör. Dom var som jag sa "Hillbillies, white trash, äckliga rökare" och jag och Niklas är inte det. Vi borde synas från stranden, vi gör mycket bättre reklam för hotellet. Så det så! Annars är läget bra! Haha! Vi har, eller jag har, funderat på att gå över till kareoken och sjunga "Jag vill ha en synt farsan"-låten! 

Ps man får spola ner toapapper i toan i den nya hyddan. Trevligt! 
Jag kanske låter lite bitter men jag har fått mens och den är precis lika trökig oavsett om man är i Sverige eller Vietnam kan jag säga! Värre här lär jag nog säga för dom har bara choklad med nötter i och ingen godis. Jo jag hittade mentos igår!

Hej öl, hej Jack Bauer! Hej Oreo-kex!

Lyxsvit eller lyxfälla?

Vi har bytt bungalow nu. Vi har lämnat våran underbara beach-front hydda och flyttat längst in i bubblan till en mysig trädgård istället. Jag ska inte ljuga, jag saknar havsutsikten och de fina utomhusduscharna som fanns precis nedanför som jag och Niklas mer använde som våra duschar. Jag saknar inte finanrna och deras katastrofala hantering av barn. Vem, vem, veeem tar med en unge som är kanske ett halvår till Vietnam mitt i högsäsongen? Och vem tar med ett barn på 1,5år och låter det bara springa runt och skrika som en galning när det är så uppenbart att han vill leka lite, men mamma och pappa orkar bara sitta och dricka cola och öl. Humpf! Bäst var när dom lämnade båda ungarna i deras knasiga combovagn ute på "verandan" i gassande sol och tyckte att barnen skulle sova. Tror ni dom sov? Nä dom skrek. För det var varmt. Jag tror dom hittade barnen på flygplatsen. 

Vi har även fixat boende i Saigon idag. Två dagar i ett enkelt dubbelrum och sista natten blir i en lyxig svit, sweet! Jacuzzi och allt! Blir underbart att avsluta en shoppingdag i ett bubbelbad med skumpa och världens bästa person!

Igår gick vi in till nattmarknaden igen och Niklas åt haj - igen. Jag åt pannkakor och drack den godaste smoothien ever! Tror vi kanske måste gå in dit idag igen! Tittade på lite toppar men ingen satt nå bra så jag överget nog shoppingen här på Phu qouc och laddar inför Saigon istället. Såg nyckelringar med snäckor på igår som kostade typ 1kr så jag måste nog kika lite närmare på dom. Nej nej jag ska inte ha dom! Men kidsen där hemma skulle nog tycka dom var skojiga! Ps Johanna vi har sparat en varsin nytryckt 2000 dongsedel (ungefär 60öre) till kidsen med, but don't tell'em! Igår var det visst en Vietnames som försökte smygfota min tatuering, skojigt! Dom är väldigt fascinerade av den här och vill titta och pilla på den, tycker ju jag bara är skoj! 

Vi gör ingenting om dagarna nu, pillar oss i navel och har mindre dagsprojekt. Igår var det marknaden och idag var det Saigon-bokning och mindre efterforskning om shopping och sitesing. Niklas hittade ett sexvånings shopping mall där det fanns Jimmy Choo och lite andra designers, vi ska självklart åka dit!

Det är nog tur att det är en Larsson och en Fagerlundare som är på semester ihop för vi har lixom aldrig slut på saker att prata om, och om vi får det så sjunger Niklas fina sånger som "Retur of the poop"!





Kadaffi kom med censuren.

Jag har prcis upptack att jag har blivit censurerad av en person som "kampar hart" for ett oppet samhalle. Det ar sa roligt med dubbelmoral! :) Klart det ar svart med kritik, det forstor man ju. Hihihihihihi!
For ovrigt verkar det har med kommunism vara the shit! Det finns dom som bor i hyddor i varre skick an kojor barn hemma bygger i trad och sen finns det ett par ocksa fran Vietnam med ett barn som bor pa ett lyxhotell nagra kilometer harifran! Lika for alla!

Helikopter krashade ner i paradiset - ar det kriget som kommer nu?

Hej hej!
Igar var vi pa en battur och snorklade. Jag snorklade!! Forvanad? Niklas brande sig, forvanad? Jag fattar faktiskt ite hur vi brannde oss for vi smorde in oss sa mycket att de andra maste ha tankt "galna svenskar". Forsta forsoken till andetag resulterade i hyperventilering, men sen gick det bra trots deras skruttiga utrustning! Vi ska kanske aka upp till Turle Island och da tanker jag kopa eget snorkelsatt innan! Dagen kommer nog spenderas som kvallen igar, mat, lata oss, lasning, lite spel och kanske en drink? Eftersom vi bada ar brannoffer idag sa blir skuggan varan van, aven om vissa ar mer branda an andra.
Jag kopte en superfin ring igar pa en parlodlning! Akta tant/Sarah-ring! :) Har jag namnt att jag har kopt en kavaj i samma kategori? Ah, jag hor Johannas reakton pa den. Jag horde den redan nar jag hittade den! Btw, jag behover en hatt men den enda som inte ser ut som stryk kostade en formogenhet, kanske 300.000 dong eller natt, jag minns inte riktigt men dyr var den! Det ar lite svart att halla koll pa hur mycket valutan ar vard, som igar kvall var jag nastan pa vag att vanta pa vaxeln som skulle ha varit 3000 dong. 1000 dong ar vart ungefar 35ore. Inte sa mycket att sitta och vanta pa alltsa.

Det askade i natt med, vaknade av det och fattade nog inte alls vad som hande. Det lat som om kriget hade startat igen eller som att hyddan revs. Jag lag ihopkurad med handerna for oronen tills askan tonade bort lite, vande mig till Niklas och fragade av som hande.. typ. Och vid sextiden vaknade jag av att en helikopter flog precis utanfor fonstret men det visade sig vara en fiskebat som nog tucktuckade efter stranden. Handelserik natt!

Idag ar det lordag va?

Hej igen!
Jag har hort att ni har sol dar hemma, det gladjer mig eftersom vi hade askvader har igar. Idag ar det stralande sol igen! Vi traffade en tysk kille igar, han, jag, Niklas och tva ol drog pa standparty med en massa japaner, sa olen kom till anvandning. Har ni sett en stor bunt fulla japaner dansa pa en stand? Dom ar helt galna! Jag ska forsoka hitta nagon shopping har pa on och tror jag har hitta ett "mini mall", det vore fint mer mer an tva linnen! haha! Vi var pa en night market i forrgar, kanske jag skrev nagot om? Minns inte. Den var jattemysig och Niklas at haj.. Jag smkade. Efter att jag i typ 20min berattat hur ackligt allt var. Fikar som lag med ogon och allt. Uscha! Vi kikade pa parlor och atpinnar och lite allt mojligt. Det bor ett par finnar bredvid oss med barn. Sa klart. Ena ungen skriker konstant. Saker slakt med Libby-Slibby! Dom var val ocksa finnar, eller hur var det Johanna?

Jo och vi stannar pa det har stallet resten av resan, innan vi flyger tillbaka till Saigon. Vi har gatt efter kusten och alla andra stallen ar samre eller har en massa japaner hos sig och dom ar ju som sagt galna. Undrar lite, samtidigt som jag stor mig pa det, varfor japanskorna badar med kladerna pa? Jag kan inte bada bredvid en galen, fullt pakladd japanska. Jag skulle ma lite daligt i sjalen tror jag.

Tysken sa i morse till sin flickvan att jag alltid hittar pa historier, jag forstod inte alls vad han menade.. Jag hade precis berattat att hunden som lag bredvid dom heter Rufus men egentligen heter Rufulina och kommer fran danmark, hon ar kunglig Froken Rufulina av Danmark. Hon har flyttat till Vietnam for solen och foredrar att bli kallad Rufus sa ingen ska veta vem hon ar. Sjavklart. Sen satte jag mig och laste en guidbok om hur man overlever en zoombieattack. Bra att veta, lixom.


Allt ar alltsa som vanligt, fast det ar sol.

Ni vill nog inte lasa

Tjena!
Nu ar det kvaller och vi befinner oss pa Phu Quoc! Kom hit igar, det ar sol och skont om dagarna. Ni borde komma hit! Hahaha!! Hort att det ar sol i Sverige iaf, skont for er!
Jag tog lite massage och san dar laskig harborttagning med trad, 210000dong for det! Dom har lite fel pa sin valuta det ar ca 70kr eller natt. Helkroppsmassage! Skalle ansikte ben allt allt allt! Ja vi har det skont alltsa.

Vietnam dag 1, jag kommer tappa räkningen efter dag 3.

Tjenare allihopa!
Nu är jag och Niklas framme i Vietnam och hotellet här i Saigon. Vi sover här en natt, imorgon tar vi flyget till Phu Quoc! Restiden allt som allt tog bara härliga 28h så som ni förstår är vi fantastikt fräsha och pigga! Flygningen gick jättebra, vi hade ett litet missöde i Turkiet bara när vi skulle förflytta oss från ena planet till det andra. Vi råkade lixom gå in i Turkiet lite istället för att stanna på flygplatsen men vi var inne igen efter kanske 30min eller så. Lyckat. Istanbuls flygplats var ungefär lika stor som hela Sandviken, Saigon är väl större än universum känns det som. Dom gillar vespor här, verkligen. Jättemycket. 

Jo justja! Den trevliga kommunistiska diktatur (hur går det ihop?) som styr detta land har bestämt att facebook är typ djävulens påfund eller något sådant så vi får tyvärr inte använda facebook, sidan är spärrad. Awesome! Så Johanna Larsson om du skulle vilja vara så snäll och göra en statusuppdatering och tagga mig och Niklas i den och skriva att vi inte har tillgång till facebook under resan men att jag kommer försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan, dvs när vi har internet.


Peace out!





Niklas hälsar att om ni vill se en bättre bild kan ni åka hit själva, era jävlar.
RSS 2.0