Sarah, trivs du på landet?Det blev en riktigt dålig bild med riktigt trist regnmolnsljus men varje gång jag kommer ut på den här vägen så känner jag bara lättnad, det är så jävla skönt att komma hem och att det här är hemma. Så nog trivs jag på landet allt i min by där det nog finns fler åkrar än invånare (kanske något överdrivet) men jag tror landet gillar mig med. Mig, min designer kaffekopp, mina höga klackar, små klänningar och fjantiga hund.


Det här ovädret cyklade jag ifrån i Sandviken och sen bara försvann det för efter bara en liten stunds pysslande här hemma så sprack det upp och blev blå himmel och strålande kvällssol! Tog min påbörjade öl, gick ner på altan och ringde Niklas.

Hur djupa var skåpen vi köpte älskling? Äh det är nog inte så viktigt!

Skönt att mina rusttips var så uppskattade men jag känner att jag glömde berätta ett, eller kanske sparade det till en annan gång eftersom det har med köksrust att göra. Här kommer det i alla fall!

Tips för köksrust

1. När du köper helt ny köksinredning så som skåp och skåpluckor finns det en del att tänka på, vilka mått ska jag ha, vilken färg osv, är materialet slitstarkt, finns det en bra bänkskiva till, kommer frugan godkänna det här? Ja det finns en hel del att tänka på så visst kan man glömma en del på vägen men nu kommer en "detalj" som är oerhört viktig att få rätt - köp rätt djup på hyllpanen! Det gjorde inte han som rustade det här huset, men visst, han kanske gilalr mycket space i skåpet?

Vinkeltjossanssak, har du en? Jag behöver en!

Imorgon kommer svärfar och tapetserar, han är snäll han. Vi fick en uppgift inför tapetseringen - ta bort golvlisterna! Jag tog så fin på mig ansvaret efter att ha fått lite tips av min käre sambo/fästman. Jag skulle inte ha gjort det! Ni förstår, det är så att vi skulle ta bort de där listerna eftersom det blir lite pilligt med tapeten och elementrören som går efter hela väggen, det blir lite svårt att skära tapeten eftersom det är så liten plats mellan rör och list. Precis. Liten plats mellan rör och list. Hur får man in en hammare när det inte finns någon plats? Nej det går ju inte. Inte heller går det att bända med en kniv eftersom, ja det är så lite plats. Jag förstår nu att i skulle ha behövt någon vinkeltjossanssak som vi inte har. Eller kanske har. Jag vet inte. Jag hittar i alla fall ingenting som har en trevlig vinkel på sig och kan tänkas hålla för lite bänd och slit. 

Jag har flyttat alla möbler till mitten av rummet och dammsugit hela övervåningen i alla fall. Hoppas det lixom räknas med? Kanske svärfar har en vinkeltjossanssak? Får ringa imorgon.


Den här är det tänkt att det ska bli.

Instagram

Jag är ganska kass på att uppdatera med jämna mellanrum här så saknar ni mig kan ni kolla in mig på instagram där jag heter lika som här, TyraSarah. Slänger upp bilder lite då och då under dagarna.

Till exempel den här!

Jag är ju ingen hantverkare men ibland framstår jag som ett rustgeni!

Idag rustas det på Kärråsvägen. Ungefär som vanlig. Det är ju lite intressant att vi lär måla, tapetsera och lägga om golv trots att det var nyrustat när vi flyttade in. Visst, väggarna gick säkert att leva med men ärligt talat så har jag aldrig sett fulare tapeter än de som satt i köket, resten hamnar på min topp 10 i alla fall. Herregud vilken avsaknad av smak. De väggar som inte ska få tapet målas med crémfärg idag, mycket fint blir det! Tusen gånger behagligare att titta på än de där palmerna som var där innan i vitgrå. 
Hur som har jag under tiden i huset lärt mig vissa saker inom rust som jag nu tänkte dela med mig av, som en del i min livscoaching! Saknat det va?

Tips till rust!

När du tapetserar kan dessa saker vara bra att tänka på;
1. Täck hela tapeten med tapetklister. Viktigt!
2. Skarva inte tapeter mitt på väggen, det blir inte snyggt!
3. Använd samma vita tapet i hela rummet, det syns skillnad på vitvit och vitgrön.

När du inreder ett källarplan kan det vara bra att tänka på;
1. Sätt in nya lister i samtliga ytterdörrar och fönster, annars blir det så kallt.
2. Lägg golv även i hallen, annars blir det så kallt.
3. Isolera hela golvet inte bara lite här och där, annars blir det så kallt.

Misslyckat försök på hundnappning!

Igår var vi och kikade på tapeter. Vi har lyckats kära ner oss i en lite för dyr tapet men har man hittat den perfekta finns det ingen annan som duger. Vi for till Duros fabriksbod med en förhoppning om att det skulle finnas något på deras 2:a sortering men utan framgång, däremot hittade jag en annan tapet till ett heeelt annat rum, ett rum som inte ens finns än och ännu mindre någon som kan bo där. Tapetrullarna fick dock stanna i boden men efter lite surfande nu har jag insett att det finns bara den tapeten till det rummet, snacka om att jag är oflexibel när det kommer till tapetval. Den är grön och den har figurer som Johanna hatar men vad gör det? :) ps, inte mumin.

Efter tapetletande och kaffedrickande hälsade vi på Niklas fd jobbarkompis och hennes så-söt-att-jag-kan-dö-söta chiuaua-valp Molly! Vi lekte till dess hon blev trött och somnade i min famn och där låg hon och sov vart jag än gick. Jag försökte stoppa Molly i fickan när vi skulle gå, jag menar, skulle Matte C verkligen sakna något så litet i ett stort hus? Tydligen. Surt. Men trots mitt hundnappningsförsök var vi välkomna tillbaka flera gånger! Jag tyckte nog om Matte C och Spotlightskillen lika mycket som Molly, kanske Molly pyttelite mer.
Sonic kändes som en stor kluns när jag kom hem.

Jag kanske inte definierar behöver på samma vis som du, men ändå.

Jag vet att nästan ingen kommer förstå mig nu men herregud vad jag behöver få köpa ett par nya skor! "Jag har ju så många skor" Pfff!! Vill Du leka med din gamla dammiga teknikpryl, laga mat i ditt gamla kök, gå ut med samma gammla frisyr, verkligen vill du verkligen gå till kontoret i samma gamla blus på måndag igen? Nä det vill ni inte och jag vill inte gå i skor jag gått i säkert, ja.. ni vet. Tre gånger. Okej. Jag kanske inte har använt mina skor så många gånger men jag har SETT dom hur många gånger som helst och dessutom håller flera par att gå ur mode. Någon som vill köpa ett gäng halvmoderna skor förresten? Bara höra av sig och komma förbi butik Sarah. Det finns kläder till salu dessutom. Dom är också halvmoderna. Jag är halvmodern. Det här håller inte! Alla vet att halvmodern är samma sak som ute. 

Jag är väldigt glad att jag bor så bra som jag gör, har bra mat i frys och kyl och har allt som är livsviktigt - det är det ingen tvekan om. Jag är väldigt lyckigt lottad men det betyder inte att jag inte kan sakna det där lilla extra. Det är helt okej att sakna det. Så det så. 

RSS 2.0