Jag borde nog sluta som rubriksättare på den där tidningen, eller vänta nu.. ?

Det är fucking jävla fantastiskt att vara sömnlös! Fram till klockan fem-någonting kan man ändå säga till sig själv att det är "på natten" men det finns inget "klockan sex på natten".
Idag har jag ingen lista på vad man kan göra. Jag här läst bloggar, många bloggar. Och nättidningar. Hittade några riktiga nyheter i Aftonbladet, som tusan va! Hittade mycket dravel om teknik som dom visst inte kan något om eller inte lägger ner någon tid på research för.

Annars så sitter jag mest och väntar på att det ska komma brev om att jag kommit fram i köerna jag står och väntar i, så att jag får komma till sen. För sen blir allt bra.

Skatteverket har klantat sig och gett Sverige ett nytt namn - Truls!

Idag har Niklas namnsdag. Lennart, Leonard eller det inofficiella namnsdagsnamnet Truls. Jag önskar han hette Karl Truls Niklas Larsson. Truls. Vem döper någon till Truls? Och ska man uttala det Trrulls eller Truuls? Jag vill ju gärna att det är det första. Kanske vi alla kan komma överrens att kalla Niklas för Truls från och med nu? Vore väl skoj! Vad heter han i mellannamn då undrar alla som inte vet. Han heter Le... what?Vi tipsar om 121 resmål - om du vill ha tråkigt på semestern!

Vad händer egentligen på Dragon Gate? Tydligen är det inte bara jag, Niklas, Johanna och Joacim som undrar det för nu har arbetarbladet gjort ett litet filmreportage om det ->här<-

Ibland har man bra idéer och ibland, ja då är dom inte lika bra. Jag tror att Dragon Gate var en sån där dålig idée och jag är fortfarande inte säker på om det var en bra idée att åka dit och kolla in stället. Någonstans hade Joacim läst att Dragon Gate är en av Sveriges 121 tristaste turistmål, självklart ska vi se det tänkte vi visst då! Varför? Vet inte. Vi är väl dumma i huvudet. Kanske. Eller nyfikna. Jag vet inte vad jag trodde att det skulle finnas där men vad det än var så fanns det inte där för det fanns ingenting. Det fanns ett stentorg med en rökelseplats som många osmakliga människor (säkert sådana som handlar på Willys) fimpat i istället. Det fanns en stor staty på en trappupphöjnadsgrej, där kunde man även ge en slant till fattiga barn. Säkertheten på den tunnan var enorm. Baksidan var öppen. Jag la i en krona innan jag såg det. Jag vet, jag är generös! Jag är även god för jag stal inte de 5-6 mynt som låg där i. Bra där Sarah! Vi kollade på vatten, som mest såg hälsofarligt ut. Vi hittade massor av fina undangömda stenstatyer av djur. Ungarna, alla fyra, red och lekte på dem. Jag och Niklas hittade ett pökrum med utsikt över E4:an under den tiden. Allt var ganska tråkigt. Till och med pökrummet. Sen gick vi in i presentshoppen. Gå aldrig in i den, för jag vet inte om alla människor kommer ut! Det var ett av de mest creepy places jag har varit på. Dom sålde allt som var Kinesiskt. Typ. Till och med osökta Gucci-kopior. Restaurangen såg fin ut på håll, närmre vågade jag inte gå för jag var ÖVERTYGAD om att jag skulle bli tillfångatagen om jag gick längre. Tillfångatagen och tvingad till att jobba som något otrevligt där. Någonstans fick man känslan av att dom drev ett bordell och inte en, ett, ehm. Vad driver dom där? Eller driver dom bara med oss?

Muséumporten. Inbjudande.


He's a big guy!


Utanför på "parkeringen" hittade vi den här bilen. Vi blev helt till oss! Mest spännande
delen av resan, absolut!

1337

The to do-list om ditt förnamn börjar på N, du är mellanbarn, ditt efternamn börjar på L, ditt födelsedata blir 119 (xx + xx + xx), du har en flickvän som är awesome, din syster är lika awesome som din flickvän, du har en snygg bästis, om din PÅSTlåda delvis innehåller cement. Stämmer allt? Då är du rätt kille för jobbet!

x Boka en klipptid måndag den 24:e oktober klockan 12:00, om den tiden inte passar är nästa tid 15:00 samma dag.
x Välj ut 5 favorit låtar. Låtar som peppar dig och får dig på bra humör. Redovisa genom att lämna en kommentar senast den 4:e oktober.
x Kolla på videoklippet... Nu!Dansade fel och blev dissad av den superdupermegataskiga mobbar-juryn - i Idol!

Jag lyckades sova två timmar till slut. Jag sover minst åtta annars, så två.. Ja det var för lite. Men klockan åtta var det bara att stiga upp, så det så! Tog min cykel och cyklade till Stenkumlet där Nikolina väntade på att åka på kids-dansen på badhuset, första tillfället! Och om kattungar är söta så är Nikolina obeskrivbart söt så att åka på sådana saker med henne är inget jag missar i första taget! Då ska ben vara brutna och lunginflamationen på topp! Grejen var bara den att jag förväntade mig att det skulle vara lite som på gympan som hon gick på. Så var det inte. På gympan satt föräldrarna på sidan och kikade på ungarna, uppmuntrade dem och hjälpte dem lite när det behövdes. Så tänkte inte dom här ledarna. Dom tänkte så här - Föräldrarna kan vara med! JAAA!!
Jag tänkte att jag är ju inte förälder, men kom på att det hjälpte inte ett dugg. Just då var jag det ändå. Så jag twistade, körde huvud-axlar-knä och tå och maccarena!
Efter det var jag ganska klar för dagen kan man väl säga.
Stannade till hos mormor och morfar där mamma och hennes syskon som bäst håller på och rensar ut! Efter en vända in i trädgårdsskjulet så fick vi nog med oss allt i det förutom någon gammal rulle med stålband som tydligen var livsfarligt. Lite som alla andra skjul och garage i Sandviken, och ingen annanstans än i Sandviken.
Det slår mig nu att i princip allt fanns i dubletter (eller mer) men det var ju bara i huset, undra hur många cykelpumpar det finns i stugan?

Efterreaktion på krävande aktivitet: ännu en säsong av ännu en serie avbockad idag. Har ni förslag på någon bra serie?


Bild från när vi var på Dragon Gate.

Rymdskrot föll ner i huvudet.

Det är så härligt att vara sömnlös. Fantastiskt. Klockan tio eller nå sånt ska Nikolina vara på badhuset för första danstillfället. Kul. Jag har sett fram mot det hela veckan, men inte så mycket nu de sista timmarna. Jag hoppas på att dom andra föräldrarna inte tror att jag är en pundare imorgon när jag sitter där blek, skakig med lite ryckningar, påsar under ögonen och ja ni vet. Knaprandes ipren eller nått. Nä. Dom kommer nog bara tro att jag är en till vilken förälder som helst. Jag är ju varken pundare eller förälder så vad dom än gissar är det fel!

Tips på roliga saker du kan göra klockan tre, eller klockan fyra, på morgonen.

x Leta på en fin Ikea-låda du kan tömma.
x Ta den fina Ikea-lådan och sortera ner alla engångsartiklar du hittar i köket.
x Sortera sakerna i skåpen bredvid.

Jag inser nu att klockan är fyra på natten lördag/söndag. Det är inte märkvärigt att vara vaken nu. Om man är full.

Gratis hemköring.

Vaknade klockan tolv idag av att mamma knackade på dörren med lasange och en stunds sällskap. Hon stannade en halvtimme kanske och just som jag har hunnit gått på toa och kopplat SOnic så bromasr svärföräldrarna in utanför gården med släp efter bilen! Altanmöbler, blomma, tavla och isoleringslist! Hemleverans är ju superbra! Haha! Dom hann väl precis svänga ut från Jäderfors när Niklas kom hem för ett litet avbrott i jobbet, som slutade med att han slutade. Så det gick lite i ett kör från att jag vaknade idag. Tur att jag hade fått mina tolv timamrs skönhetssömn innan! Underbart att han han hemma, det är det bästa just nu. Bara vara hemma med Niklas. Och hemma är jag mycket nu och kommer väl troligen bli en hel del framöver. Börjar med 3 veckors sjukskrivning till och har nog fler att "se fram emot". Hatar att vara hemma så här men lika bra att gilla läget bara. Tur att jag har ett hus att vara hemma i och inte en liten lägenhet.
Nu ska jag ut och mysa i solen med världens bästa pojkvän igen. Och ja, jag vet att ni tror att ni har den bästa, men det har ni inte. Jag är ledsen. Eller det är väl bra att era pojkvänner är bra också, men bäst är dom inte. Det är Niklas.

Fick ögonen sönderbrända - av Hello Kitty!

Det är så man kan bli deprimerad. Testa sök på "Förlovningsringar" och kolla på dom extremt trista ringarna där, den andra mer fantasilös än den andra. När ni känner att ni nästan kryper ur stolen för ni är så jävla uttråkad av svenskarnas totala brist av kreativitet och behov av att ha glittrande saker på fingrarna så kan ni göra en första hjälpen och i stället söka på "engagement rings" eller "engagement rings vintage" och istället gå i taket av all den lycka ni känner när ni ser alla dessa diamanter och andra glittrande och skinande fantastiska kreationer som tycks finnas i så otroligt många underbara utföranden. Ringar som skulle få vilken svensk medelålderskärring som helst att snörpa på munnen och muttra något om onödigt krimskrams, opraktiskt och skrytigt. Exakt det skulle jag vara ute efter om jag letade en förlovningsring. Nu gör jag inte det, så tro inget. Jag är bara en sån tjej som har haft en mapp med ringar, tårtor, brudbuktetter och en miljon bilder på olika brudklänning innan jag ens hade någon att gifta mig med. Precis som alla next door girls i filmer som har sina scrapbooks. Jag är modern och har en mapp. Flera mappar faktiskt. Jag älskar lyxen i ett bröllop.

Lärdommen är att - ska man googla bröllopsgrejer ska man alltid googla engelska för svensk smak är tristare än Lars-Håkans NO-lektioner i högstadiet.


Drömringen? Njah kanske inte, but you get the point?

Skrämmande fetma smyger sig på - passa dig!

Jag börjar bli beroende, eller kanske besatt av marshmallows-fluff! Det smakar så gudomligtgot och jag vet, jag bara vet, att om jag någonsin kommer bli fet så är det av det där vita härligt fluffet! Inte hjälper det heller att jag måste ha det i varm oboy för att det blir mer okej då tydligen och godare. Oboy som innehåller så fantastiskt lite socker. Jag kanske får gräva fram mina gamla klädpåsar med för stora kläder och byta ut min XS-toppar mot M-tröjor. Sen kommer jag bli för fet för dom, jag kommer behöva handla på Kappahl. Kom ihåg att jag inte är så lång så Medium är ganska stort på mig, Large då jäklar rullar jag fram! Large på Kappahl. Jag kommer börja handla på Willys, där jag inte hittar någonting. Jag har hål i min tröja btw, alltså i den jag har på mig nu inte den jag kommer ha på Willys. Fast troligen den med. Jag kommer inte se hålen för jag är så tjock. Det kommer sluta med att jag sitter med en jätteburk av marshmallows-fluff i en rullstor och blir framputtad dit jag ska, grävandes i burken efter de sista fluffet. Charmigt.
Hoppas bara jag har hunnit gifta mig med Niklas innan så han är fast!

Nä jag är nog immun.


Föll i koma efter - jobbet!

-Hej, jag åker till jobbet nu.
-Mhmm, vad är klockan?
-Elva.
-Va?! Varför har du inte väckt mig?
-Tänkte att du vela sova.

Jag sov 12h. Jag har sovit 8h och inte mer varje dag jag har varit hemma de senaste veckorna. Känns lovande att jag jobbar några timmar och sen blir däckad i 12h. Mer om inte Niklas hade väckt mig!
Solen lyser och frukostmys i soffan kallar. Serierna går åt mer än smöret, för smöret är äckligt!

Jag har ingen aning om vad det står men det ser så roligt ut med tyska!

Solade på balkongen - topless!

I lördags solade jag i alla fall topless på min underbara skitstora balkong och drack en drink. Idag ska jag jobba och regnet öser ner. Ganska bra valda dagar, hade varit trist att sommra på balkongen i regn och storm.
Altanen under balkongen håller på att ta form med! Snart är den klar!! Kollade precis en mail och fick en trevlig nyhet, underbart.
Jag bara längtar efter så mycket!

Kraschade TV:n, datorn, telefonen och snubblade över skit.

Min dag har varit något av en katastrof. Om det har med otur eller inställning att göra vet jag inte. Jag brukar ha den uppfattningen att det är ens inställning som påverkar hur mycket man bryr sig i det som går fel eller hur stor del det får av ens dag men idag vette fan alltså!
Saker som gått fel idag

x Ture blood-avsnittet funkade inte, trots 30min bök.
x Det gick jääääättteeelåååångsamt att få hem ett nytt.
x Fick en MAC ATT HÄNGA SIG!
x När jag startar om datorn kommer jag inte in i på rätt användare och då heller inget spotify.
x Safari avslutades medan jag pysslade med exktremt viktiga saker.
x AppleTV:n hängde sig. Seriöst?
x La telefonen i vatten men den klarade sig.
x Snubblade när jag gick ut och var nära att ta emot mig med händer och fejs. I grus.
x Kortet funkade inte.
x Nordeas mobilapp funkade inte.

Tänkte att bästis fixar humöret men när jag kom hem till henne luktade det skit i hela lägenheten, dom rensade avloppet. Fast hon fixade humöret bra ändå! Sen kom en av de bästa systrarna och gjorde dagen ännu bättre!

Sonics nya favoritkompis.

But sometimes less is more!

Fast ibland är det inte alltid smart att köpa stort! Som här. Om man är "smart" och köper en stor påsen oboy får man den fantastiska äran att betala nästan 10kr mer per liter, men eftersom dom är så snäll på coop var det extrapris så man bara behövde betala 7kr mer!
Behöver jag säga att jag köpte den lilla påsen?

Spara pengar i höst - handla stort!

Jag har fortsatt mitt spännande liv med att irra runt på Coop som en yr höna och letat det ena och det andra. I min irrning att hitta tillbaka till löken så ramlade jag över min nya favorithylla. Jag hade så roligt åt hyllan att jag inte mindes när jag senast haft så roligt, vilket kanske säger mer om hur jäkla tråkigt har jag haft den senaste tiden! Vi hittade bland annat Kulpotatisen som kusin Linn tipsade om till jättebean. Här kommer lite bilder på alla roliga saker vi hittade på Storhushållshyllan (tror den hette så). Vi köpte självfallet allt som vi fotade! Jag ser verkligen fram emot dom här veckorna med potatis och tonfisk, och tro inte att det blir smaklöst för vi köpte både en jättedunk med tacosås och en jätteburk med aromat - Mmmm jag ÄLSKAR aromat! Mums! Till frukost blir det våfflor resten av året och en härligt efterrätt varje helgdag till mig - konserverade mandarinklyftor! Det är bara att kika förbi om ni vill ha något av smaskigheterna! Vi har så det räcker nu!

Niklas tyckte inte tonfiskburken var speiellt stor, han hade tydligen köpt en större?

Give me a Onepiece, please!

Vem vill inte ha en Onepiece att mysa runt i. Jag har vikt kusins många gånger och känt tyngden av hennes underbara mysplagg. Fasiken skulle det inte vara så snygg om jag strosade runt här på landsbyggde i en rosa Onepiece och min minihund? Haha, snacket skulle nog gå lite på byn. Den där konstiga stadsbon. Vore ju fabulous! Vore precis lika fabulous att kunna krypa in i den efter en dag i det där snöbeklädda berget som ligger lite närmare mig nu och som vintern ska spenderas lite i. Det vore ju lycka det. Uppkrupen i soffan i en Onepiece och en kopp varm choklad så är nog till och med en frusen jäkel som jag upptinad igen! Men med tanke på att dom står och borrar i min mark här utanför och kommer ta hutlösa pengar för det, ja över 100.000kr, så får jag nog bara hålla tummarna på att jag vinner!

 

 

 

 hos Linnéa- Ebbas mamma i samarbete med Snowandmotion
Tävlingen avslutas 10/9 21:00

 

Skräcken i snabbköpet - "Jag blir aldrig mig själv igen"

Idag handlade jag och Niklas på Willys. Jag gör inte det speciellt ofta. Jag är lite rädd för Willysbutiker, på samma vis som jag är rädd för OKQ8-stationer. Jag gillar Ica och Statoil. Ibland kan jag bli lite wild and crazy och handla på coop men jag tänker alltid på Ica när jag är där och oj vad jag tänkte på fina Ica när jag förvirrat vandrade runt inne på Willys. Jag ska säga att det krävs mod. Det här var min, och nej den är långt ifrån politiskt korrekt men den är min, upplevelse av att handla på Willys i Sandviken.

Vi började med att verkligen försöka smälta in, vi gjorde det vi vet att alla Amerikaner gör, parkerade så nära ingången som möjligt. Vi parkrade närmare än handikapprutorna! Jag kände hur det rös i kroppen när jag såg dörrarna in och funderade på om jag någonsin skulle komma ut igen. Jag påpekade för Niklas att vi inte riktigt smälter in bland folket och med det menade jag att vi faktiskt hade tagit på oss kläder efter vi gått upp ur sängen idag och inte behållt pyjamasen på och försökt pulla off den som nya svennefamiljmodet. Jag menade också att varken jag eller Niklas behöver handla på Dressmann XL. Niklas försökte dra upp huvan och gå som en gangster men det gjorde inte att vi smälte in, det gjorde bara att det såg ut som att vi kommer från Björks.. Ja att det syntes att jag är från Björksätra och att han handlar alldeles för ofta på Ica Björksätra. Nu har vi alltså kommit innanför grindarna som är konstigt höga, som om man nästan inte ska få komma in. Jag ser pallar med varor men aldrig i reklamen har jag hört att varorna står på pallar för det låga priset, det är den där andra butiken som har det. Den där på L. Jag skulle hellre åka och spela på maskin i Järbo än att gå in på Lidl igen.. Hur som blev det så höga hyllor med ofina saker på hyllorna och så rörigt att jag nog har en liten blackout där men jag vaknade upp vid HINKARNA med majonäs och bea. Nu förstår jag varför Dressman XL finns. Jag letade mig fram till mina freakavdelningar och mötte föräldrar som var så nonchalanta att dom inte flyttade sig när dom helt i onödan stod i vägen. Kanske blev dom som förtrollade när dom såg min glans, jag hade ju ändå duschat. Kanske var dom tvungen att stå två meter bak för att se vad som fanns på hyllan. Jag vet inte. Jag tyckte inte om ungarna hans heller. Efter att ha passerat 4-pack med 2-liters Coca Color betalade vi och kom ut i friheten.

Så jag kan varmt rekommendera Willys om du tycker om majonäs jävligt mycket, önskar 5kg säckar av snabbmackaroner, har ett creaving for storpack av kexchoklad och gärna sköljer ner det med åtta liter cola. Resultatet av det hela är ett kvitto med en relativt låg summa och ett par mjukisbyxor som troligen luktar mer fis än vad Al Bundys gör. Jag håller mig till Ica.

Orkar inte med en rubrik.

Ungefär så här spännande har jag det nu.

Vaknade, åt frukost, gjorde naclövning, blev yr och illamående, blev trött och somnade och sov tre timmar från 12 till 15. Nu är jag helt skakig i kroppen och ska gå och lägga mig och glo klart på True Blood. Har ordnat underhållning för resten av veckan med, Newlyweds.

Kan fortfarande inte ladda upp bilder. wtf?

Så fick Sarah - superkroppen!

När är du yr?
Hela jävla tiden.

Fast där ljög jag för när jag vaknade var det ganska bra men sen började det snurra i huvudet och jag började se stjärnor fast jag bara stod vid micron och väntade på blåbärssoppan. Jag försöker göra, eller jag tvingar mig till att göra sjukgymnastens vidriga övningar som gör mig illamående eftersom jag sak framkalla yrsel. Mer yrsel.
När jag vaknade gick jag runt och var löjligt (vill skriva sjukt men det är inte så passande) glad över att jag just gick. Spännade att det kan vara något att bli glad över. Fast det är väl konstigt att jag ens är glad för enligt läkarna så är jag deprimerad eller stressad. Kanske att jag inte äter som jag ska. Något av dom. Eller att jag hittar på. Kanske. Fast allt är ju fel.

Min hund sitter och morrar och skäller ut genom balkongdörren och jag vette fan vad han tror att han ser. En fågel kanske. Eller så vet han om att kossorna finns bakom balkongstaketet. Hur som ska jag ta och gå ut och gå ordenligt med honom nu eftersom det var ett tag sen nu. Har varit upptagen med akuten, hc och andra spännande saker.
RSS 2.0