Hemlös? Bygg ett hem!

Idag har jag, Suzanne, Johanna och ungarna byggt och dekorerat pepparkakshus. Jag och Suzanne gick in för det en aningensaning liiite mer än vad Larssons gjorde. Johanna and the kids var klar på kanske en timme, och strax därefter (3h senare) blev jag och Suzanne klar! Så här såg det ut..

... och imorgon får ni se slutresultatet!Morgonrocken är det nya svarta.

Ibland när jag och Niklas ska sova så fastnar vi i en massa prat istället, kan ni tänka er mig prata. Va? Jättekonstigt. Det är mest hans fel. Oj va spännande nu kom Jehovas hit, igen. Inget prat om att djur är kloka den här gången. Dom tittade mest på min morgonrock och sa "ja då får du ha det.... så bra då" när jag snällt sa nej till deras hokuspokus. Tydligen är inte morgonrock något som Jehovas går runt i klockan tolv på dagen. Dom borde testa, det är grymt!.
Hur som då, när vi pratar så blir det inte alltid så smarta saker som sägs, här är ett fint exempel.

S -Jag är vaken så mycket att jag är vaken 25h/dygn
N -Du är i alla fall knäpp 25h/dygn.
N -Du är lite behind.
S -Nähäää jag är så before!
Lite tänketidspaus
S -Ehhh.. Vilket inte alls betyder före.

So freaking smart!

Bybilder

Bilder från Jäderfors.


Forskarna har upptäckt superblodet!

Jag vill bara lyfta fram att det inte bara är mina systrar som är otroligt snygga utan även mina kusiner! Niskas-blod verkar vara the shit! så ni vet. Dom har även en snygg lillebror men nu handlar det om tjejerna.Nu har jag bara stulit dom här bilderna av mina fina kusiner, så jag hoppas det är okej. Jag har ju typ 8 läsare så ni blir inte så uthängda. Klicka på bilderna så kommer ni till deras bloggar.

Isbjörnen överlevde luftmurar, självmord och - nordamerikanska blodsockergrodor.

Kattenbredvid mig säger "mam" den andra säger "nääääh". Katterna är lika störda som hunden. Djur är inte kloka. Några som inte heller verkar vara så kloka är jag och Niklas, vi spelar spel och vi får inte skitmånga rätt på frågespelet, men vi har lärt oss följande;

x 93% av världens befolkning föddes i tredjevärlden år 1990.
x 2700 personer tog livet av sig varje dag under 90-talet.
x En isbjörn kan simma i tio timmar.

Fun facts!

Systrarna Fagerlund - snyggast i Sverige!

Det här med att jag har så sjukt bra stil och smak tänkte jag ge mitt bästa exempel på, titta vilka snygga systrar jag har valt! Jag har det snyggaste systrarna, och de bästaste!
Svårt att inte hålla med va? I know!

Hundtassarna i en snölös vinter är en - lortskurk!

Jag har funerat på det här nu och jag ska nog bli smart när jag blir stor. Riktigt smart. Så jag antar att jag lär börja ta tag i det, jag ska bara bli frisk så huvudet funkar som det ska. Det är svårt att plugga till ny kunskap då man inte kan komma ihåg simpla ord som företagshälsovård, diskmedel, kaffebryggare. Snart så. Tillsvidare ska jag använda kroppen lite och flytta om lite möbler så vi har ett hem som ser ut som ett hem och inte en soptipp till jul. 

Jag vill börja köpa julklappar nu. Hoppas jag får pengar snart.

En av de största bovarna i riket - barnbilderna!

Jag har funderat lite på alla dessa "mammabloggar" som finns. Åh det finns så mycket som jag tänker på om dom, oberänsat med kritik om hur världelösa dom är. Bara till att börja med, vem fan vill läsa om någon annans unges bajs? Va? Ja uppenbarligen en massa människor eftersom dom där bloggarna är ofattbart populära men jag funderar på om det är någon "ond cirkel" där, alla skittråkiga mammor läser varandras skittråkiga mammabloggar. Idag kräktes Adrian upp mat. Coolt! Första gången Mickan verkligen såg, ni vet verkligen tittade, på Nalle Kanin. Imponerande, ungen är djup. Oh det är så spännande när jag läser, jag blir fachinerad av hur många färger det finns på slem. Men ja.. Okej då, klart dom får blogga om vad dom vill. Nu är det den andra stora saken jag har tänkt på. Så här är det. När jag var liten och sen växte upp till den fantastiska människa jag är idag så var jag så tacksam över att mamma aldrig någonsin satt upp en massa pinsamma bilder på mig eller mina syskon, det fanns inte "Sarah -91, Sarah -92, Sarah -93 osv osv". Vi. Fanns. Inte. På. Väggarna. Och. Det. Älskar. Jag. Min. Mamma. För. Tack! Inte heller kan jag minnas att hon rev fram några fotoalbum och började visa kompisar och pojkvänner pinsamma nakenbilder från mitt första bad i sjön eller nått liknande, vela man se mig fanns jag där live att se (och vi vet alla att jag ser bäst ut så). Jag kan ju bara tala för mig själv här om hur jag hade hatat om min mamma gjorde så för jag vet att andra mammor gjorde det och jag lär anta att dessa mammabloggare hade en sån mamma och verkligen älskade, älskade, älskade när deras mammor kom med fotoalbumet i högsta hugg! Men nu vet ni vart jag vill komma va? Jo dom här barnen, barnen till mammabloggarna dom små glinen kommer finnas ÖVERALLT! På internet. Nakna. Fula. Pinsamma. Geggiga. Kletiga. Barn utan vilja som kommer ha små skolkamrater som kan det där med datorer när dom föds och kommer hitta alllllllllt första dagen i skolan. Eller i alla fall i mellanstadiet. Kul. Jag kan säga att jag är nå fantastiskt lycklig att min mamma inte kunde blogga mina pinsamma bäbisstunder eller lämna ut mina "första dagen på stranden"-bilder på nätet. Inte för att hon hade gjort det, min mamma är klok. Min mamma har sina foton i ett album, i ett skåp, utan inblick från resten av världen, speciellt inte mina mellanstadietklasskompisar som kan tejpa upp min nakna röv på toa. 
Men för all del, jag kanske blir dum i huvudet när jag med blir mamma. Troligen inte. Troligen är jag fortfarande snygg och smart trots att jag har, ni vet.. Fött ett barn. Ni vet hur det går till. Jag önskar att jag inte visste. Barn är så stora, jag är så liten.


Skrämmande besked om snön, den kommer - när den kommer!

Jag har funderat på att jag vill en julkalender i år. Jag har självklart, SJÄLVKLART köpt en chokladkalender, det har jag varje år. Går inte att leva de första 24 dagarna i december utan en chokladkalender. Omöjligt. Förra året hade jag en Hello kittyprylkalender som jag fick av Niklas. Många barn har med småpaket varje dag från tomtenissarna/föräldrarna. Jag ska nog göra en myskalender. En må bra-kalender. Varje dag ska det vara något som gör en glad, så hm.. jag måste nog involvera Niklas i det här. Kärlekstönt. Inget är väl så romantiskt som framtvingade kärlekslappar?
Fan. Jag har letat efter bilderna på Kitty-kalendern som jag tog en massa förra året för att publicera i bloggen men jag kan inte hitta på dom? Skitkonstigt. Här är på den nya chokladkalendern i alla fall!
edit. hittade en bild i bloggen! Tjoho!

Chockdyra priser på ringar - lägenheter billigare.

Herregud jag tror mina ögon kommer ploppa ut ur hålorna snart. Jag har för bra stil, så är det bara. Jag har för bra smak. För dyr smak i alla fall. Jag letar ring, men dom som får det att pirra i magen är så vansinnigt dyra och om jag inte ska flytta, bli ihop med en miljonär och leva olycklig i alla mina dagar så lär jag bara leta vidare till jag hittar den där pirripirr-ringen som inte kostar från 25.000:-. Alltså.. De flesta ringar jag fallit för ligger på.. ehm. kanske.. 60? Vad är det för människor som går runt med 60.000:- på vänster ringfinger? Fan, lite kallt en dag så har man tappat en liten lägenhet i Sandviken i en snödriva. Såg en snubbe med sån där detektor när jag var i Spanien, han kanske skulle kunna hjälpa en då. Jag såg en på riktigt, en snubbe i små små smååå badbyxor med metalldetektor och barn som knallade runt på stranden och letade. Såg en harpunkille med. Såg fler kattern än jag trodde det fanns där med. Bartendern "såg" mig. Han trodde nog att jag "såg" honom med men jag behöver bara gå på toa jävligt ofta. Ännu oftare när jag var bakis och var tvungen till att låna toan pinsamt många gånger. 
Så, men en ring. Någon som vill fara till stad och gå i guldbutiker någon dag? Suzanne? 

När jag inte letar ring så ligger jag mest på soffan eller försöker jobba. Idag gjorde jag det i skitsnygga kläder men såg ni mig inte på stan så får ni inte veta hur jag såg ut. Det var en gubbe som kommenterade mina skor, sa att dom såg höga ut, svåra att gå i, att det inte var många som hade sådana. Jag vet en till tjej som har exakt lika här i stan och är ganska övertygad om att det är fler som har lika, och lika höga. Han var söt gubbe i alla fall, jag svarade att det är nog inte så många i Sandviken som knatar runt i nästan 15cm höga klackar mitt på dagen en måndag, nej. Andra glädjeämnen idag har varit att bussarna jag tog stanande nästan precis utanför min dörr idag! Åkte bra tider. Jag och Niklas åt mat vid köksbordet som vuxna människor och sen har vi pratat böcker och andra vuxna saker sittandes i våra nya fotäljer i bok/myshörnan. Jag berättar det för oftast sitter vi i soffan och glor på Weeds eller nya hängplacet i huset, jag sittandes på köksbordet och han på köksbänken, pratades om zoombieinvasioner, korkade människor, hur mongo Sonic är, om jag är tjock eller inte. Så idag var vi vuxna. Niklas är alltid ett glädjeämne. Så egentligen bör inte den där ringen spelar så stor roll för när jag ska få den där ringen ska jag ju få Niklas med och ja, det är ju han som är viktig. Jag ska få han för resten av mitt liv, det är det bästa. Å andra sidan ska jag få ringen för resten av mitt liv med. Så det är ju dumt om den är ful. En ring kan ju lixom inte med åren ha en hållande personlighet. Jag är fixerad, deal with it. 
Om du har problem med yttrandefriheten går det bra att besöka gd.se istället.

Idag har varit en aktiv dag. Jobb, loppis, storstadsvandrig i Sandviken med mor och syster. Jag gjorde världens godaste varma choklad till tv-tittande och myset med Niklas. Om du vill ha den får du komma hit. Gjorde skitgod mat före det. Vill du ha det får du betala. Eller vara familj med mig. 
Efter tv-tittandet läste jag en, hur ska jag säga, spännande (?) statusuppdatering. Jag tycker om småpuckade människor dom ger mig tid att fundera över hur dumma dom ibland är. Ja, jag har tid med det och som ni läste ovan har jag ett liv utöver det med. 
Idag har jag läst om Juholt. Han är ju en man som gärna slänger sten i glashus eller säger att han vill att alla ska ha det lika bra och sen stjäl pengar från skattebetalarna. Juholt gör en jättedålig Robin Hood, han borde välja en annan karaktär och jag tror vi alla vet vem vi tänker på. Han hade karisma, han den där andra. Hur som säger Juholt att det var ett misstag, att han trodde att han hade gjort rätt. Okej. Så säg att det är så. Nu tänker ni att han sitter där, vald av svenska folket 2012 till stadsminister, bakom hans skrivbord i hans nya fina kontor på Rosenbad och fyller i lite skitviktiga papper. Känns det bra? Känns det tryggt..? 
Det kanske framstår som att jag inte alls tycker om socialdemokrati och så kan det vara, men så är det inte. Jag tycker jättemycket om att jag fick gå i skolan, att jag får tandvård, vägar, sjukvård, sjukpenning och en massa andra superfina saker som jag inte skulle klara mig utan. Jag tycker om allt det där. Jag tycker också om den där tanken att alla ska ha det lika, men här är det som förstör för mig, det som gör att jag inte kan förmå mig till att kryssa rött i valen. Om alla ska ha det lika bra varför har Juholt det så mycket bättre?

Det vankas smorgardstarta @ sister-in-law!

Jag drömmer så mycket konstigt nu att Niklas nog kommer behöva be om ursäkt var och varannan dag för vad dröm-Niklas gör. Dröm-Niklas är inte alls en så bra kille som Niklas är. Dröm-Niklas är lite av en klant/skit. Igår skulle han åka till Kina över dagen men skulle sen vara borta i ca en vecka och berättade det här samma dag som han skulle åka, inte okej! Idag drömde jag att han förvisso friade, men han friade på någon äcklig plats och gav mig en ring han köpt på Carlings? Och den var för stor. Sen kom han inte och åkte båt med mig. Ni ser, skittaskig! Tur att han är så snäll på riktigt, kanske därför jag drömmer dumma saker om honom så det vägs upp?

När jag orkar lägga över bilderna ska jag visa er en snöprinsessa, kattprinsessa, en lieman och en stor hög med kärlek! och kanske några bilder från Sensation.
RSS 2.0